Blog

Чим банкетний зал відрізняється від ресторану і що у них спільного?

By

Банкетні зали завоювали велику популярність на ринку послуг поряд з ресторанами. Тепер можна без значних турбот провести захід будь-якого масштабу, будь то сімейний ювілей або ж весілля з великим розмахом. Але до цього часу у деяких споживачів виникають питання: чим банкетний зал відрізняється від ресторану? І що краще вибрати, якщо планується проведення свята? Відмінностей досить багато і їх потрібно врахувати, якщо ви підшуковуєте заклад для свята.

Що можуть запропонувати ресторани і банкетні зали?

Для початку варто зробити акцент на загальних рисах. А вони також є:

  • обидва типи закладів спеціалізуються на проведенні різних свят. Як в ресторані, так і в банкетному залі ви можете відсвяткувати ювілей, весілля, корпоратив або будь-який інший захід;
  • в будь-якому закладі вам запропонують розважальну програму — музика, ведучі, конкурси, танці та ін.;
  • і клієнт ресторану, і замовник банкетного залу можуть завжди вибрати страви, які відповідають їхнім смакам.

Часто можна зустріти і такий термін, як банкет-хол. Це також не що інше, як банкетний зал (англ. Banquet hall).

Основні відмінності між банкетним залом і рестораном

Відмінності між рестораном і банкетним залом відображають всю суть різних типів закладів:

  • види послуг: ресторанне обслуговування передбачає охоплення різних цільових груп відвідувачів. Це може бути бізнес-ланч ділових партнерів, чаювання подруг, сімейна вечеря, корпоратив з колегами, ювілей і ін. В ресторані можна відзначати навіть весілля, якщо заздалегідь обговорити деталі свята. Що стосується банкетних залів, то вони підходять для масштабних заходів і можуть вмістити від декількох десятків до сотень і навіть тисяч чоловік. У банкетний зал не можна просто зайти і пообідати, тут не накриють столик для двох (якщо, звичайно ж, хтось не побажає сплатити оренду і супутні послуги повністю);
  • меню: і зал, і ресторан можуть запропонувати банкетний список страв. Але в ресторані також буде меню страв різних видів, які можна замовляти по приходу в заклад. При цьому не всі холи для банкетів мають власну кухню. Найчастіше вони залучають організації, що надають послуги кейтерінгу. Перед подачею на стіл страви тільки сервірують і розігрівають. І якщо банкетний зал працює за такою схемою, то внести зміни в меню незадовго до призначеної дати навряд чи вийде;
  • особливості обслуговування: в приміщенні для банкетів за один раз обслуговується лише один захід — весілля, ювілей, масштабна конференція тощо. Це забезпечує святу статус елітності і атмосферу приватності — ніяких сторонніх людей. Умови ж закриття ресторану під одного замовника можуть бути різними. Залежать вони як від вартості замовлення і кількості запрошених, так і можуть мати фіксовану ціну — депозит, що покриває збитки закладу через його недоступність іншим користувачам;
  • оформлення: інтер’єр ресторану залишається незмінним протягом тривалого часу. Звичайно ж, в разі оренди всього залу для гостей можна домовитися про внесення коректив на час проведення свята. А ось банкетний зал завжди оформляється відповідно до побажань замовника. Крім того, такі приміщення використовуються далеко не кожен день, що теж позначається на збереженні меблів, обробки і інших деталей інтер’єру.

Ми розглянули, чим відрізняється ресторан від банкетного залу, але сказати, який варіант буде краще, не можна. Все залежить від виду і масштабності заходу. У нашому комплексі для вас працює відмінний ресторан «Варшава», що пропонує страви галицької та польської кухонь. Також у нас є банкетні зали різної місткості. У «Варшаві» ви можете замовити буквально все — від чашки кави і фірмової страви шеф-кухаря до весілля з розмахом або конференції на кілька сотень людей. Наші ціни і рівень європейського сервісу вас тільки порадують!